top of page

Twee bestuurders onder invloed van drugs in Bilzen

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie twee bestuurders beboet die onder invloed van verdovende middelen reden. Dat gebeurd in de Tongersestraat in Bilzen en op de Riemsterweg in Kleine-Spouwen.

© Sport Fm Continu

Tijdens de controle had een 42-jarige cannabis en cocaïne gebruikt. Hij had ook 1 promille alcohol in het bloed. Verder ontdekte de politie dat de bestuurder geen rijbewijs bij zich had. De man had dit niet in zijn bezit omdat hij dit niet was gaan terughalen op het politiekantoor. Het werd namelijk in mei al ingetrokken voor sturen onder invloed van alcohol. De man had in zijn auto nog een koelbox waarin marihuana stak.


In Kleine-Spouwen op de Riemsterweg werd een auto in bedenkelijke staat met nederlandse nummerplaat naar de kant gehaald. De bestuurder uit Sittard had drie soorten drugs in zijn lijf: naast het roken van cannabis had hij nog amfetamines genomen en cocaïne gesnoven. Tijdens een controle werd in zijn wagen nog heel wat drugs gevonden waaronder 8,5 gram marihuana, 6 gram zuivere heroïne, 0,5 gram cocaïne en 10 xtc-pillen. Ook werd er 4,5 gram BMK gevonden. Dat is een grondstof om drugs aan te maken. De man zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

bottom of page