top of page

Tweede Bokrijk Run lokt 4000 deelnemers

Op zondag is de 2de editie van het loopevent de Bokrijk Run doorgegaan. Het was opnieuw een groot succes. Maar liefst 4000 sportievelingen uit binnen- en buitenland kwamen naar de Bokrijk Run. Onder de deelnemers, het waren er 30% meer dan vorig jaar, waren er ook 240 wandelaars.

Foto: © Bokrijk.be

Tijdens de Bokrijk Run konden de lopers op een belevingsvolle manier de verschillende troeven van Bokrijk herontdekken. Wie meer prestatiegericht is, kon deelnemen aan de chronorace. Ze liepen langs alle bezienswaardigheden van Bokrijk zoals o.a. een passage dwars door de pas gerestaureerde gebouwen en het VAKlab in het kasteel van Bokrijk, muzikale intermezzo's en extra animatie door de Living History-acteurs. Lopen zonder tijdsdruk over een afstand van 5 of 10 kilometer kon uiteraard ook. Zo werden de joggers in Haspengouw gewijd door de pastoor en een champetter wees hen de weg.


Nieuw bij deze tweede editie van de Bokrijk Run is dat er ook gewandeld kon worden. Ze konden van dezelfde beleving genieten zoals de lopers in en buiten het Openluchtmuseum. Deze 2e editie van de Bokrijk Run werd gestart met een Kidsrun: over een afstand van 1 km liepen kinderen tot 12 jaar door het Openluchtmuseum. Ouders mochten hun kinderen daarbij begeleiden.


Bekijk hier de winnaars van de chronorun:

Heren 1. Geoffrey Vandebrouck : 33 min.59 sec. 2. Dimitri Bongers : 34 min.13 sec. 3. Geert De Rode : 35 min.02 sec.

Dames 1. Manuela Soccol : 37 min.43 sec. 2. Nore Stelten : 40 min.56 sec. 3. Jill Vandebrouck : 41 min.14 sec.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page