top of page

Update coronamaatregelen

Het Overlegcomité is gisteren vervroegd samengekomen en besliste om vanaf zaterdag 27 maart 2021 een paaspauze van vier weken in te voeren bestaande uit volgende nieuwe maatregelen:


Foto: © Unsplash

• Samenkomsten buiten maximaal 4 personen (kinderen t.e.m. 12 jaar niet meegeteld). Gezinnen groter dan vier mogen zich uiteraard wel met meer verplaatsen.

• Niet-essentiële winkels blijven open, maar enkel op afspraak. Leveringen aan huis en ‘click-and-collect’ blijven mogelijk. Essentiële winkels (onder meer voedingswinkels, apothekers, maar ook winkels voor hygiëne-producten, kledingstoffen, bloemen en planten, telecomwinkels en kranten- en boekenwinkels) mogen klanten blijven ontvangen zonder afspraak.

• Sluiting niet-medische contactberoepen, zoals: - de schoonheidssalons; - de niet-medische pedicurezaken; - de nagelsalons; - de massagesalons; - de kapperszaken en barbiers; - de tatoeage- en piercingsalons.

• Jeugd en onderwijs - Geen contactonderwijs van 29 maart tot en met 2 april. - Er mogen nog wel examens georganiseerd worden in de week voor de paasvakantie. - Kleuterscholen blijven open. - Tussen 29 maart en 2 april wordt voor kinderopvang gezorgd voor niet-telewerkbare functies en voor personen die in de onmogelijkheid zijn om voor opvang te zorgen. - De lessen hervatten na de paasvakantie op maandag 19 april. - Jeugdkampen en extra-curriculaire activiteiten voor scholieren zijn wel mogelijk, maar enkel tijdens de paasvakantie, in beperkte groepen van maximaal 10 jongeren en zonder overnachting.

• Verplicht telewerk en striktere controles op telewerk

• Niet-essentiële reizen blijven verboden.

De maatregelen gelden tot en met 25 april 2021.

Meer info i.v.m. het coronavirus vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ2403/.

Heeft u vragen over de vaccinatie, dan kan u terecht op de gemeentelijke website: https://www.hoeselt.be/nl/vaccinatiecentrum alsook op https://www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen Callcenter vaccinatiecentrum Bilzen-Hoeselt-Riemst: 089 39 96 80.

Steun elkaar, samen sterk!


Bron: Gemeente Hoeselt

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page