top of page

Vaccinatiecentra in Bilzen en Tongeren

Sporthal De Kimpel in Bilzen en De Piepel in Tongeren worden de twee vaccinatiecentra van de Eerstelijnszone Zuid Oost Limburg. Dat werd beslist na overleg met de eerstelijnszone en de betrokken burgemeesters. De locaties worden volledig volgens het draaiboek ingericht en zullen vanaf februari startklaar zijn. Een mobiel vaccinatieteam wordt ingeschakeld, enkel voor personen met een ernstige zorg- en ondersteuningsnood, die de woning niet kunnen verlaten.

Foto: © Unsplash / Beeld ter illustratie

De burgemeesters van Bilzen, Hoeselt, Riemst, Tongeren, Voeren en Herstappe en de voorzitter van de eerstelijnszone stellen: “De locaties zijn voldoende ruim en vlot bereikbaar. Inwoners van Bilzen, Hoeselt en Riemst worden gevaccineerd in Bilzen. Inwoners van Tongeren, Voeren en Herstappe kunnen terecht in Tongeren. Voor Voeren wordt gezien de grotere afstand een oplossing op maat voorzien. We gaan voor een effectieve, snelle en kwalitatieve inenting en zullen ondersteunend personeel ter beschikking stellen.”

De vaccinatiecentra kunnen nog helpende handen gebruiken: “De aanmeldingen van vrijwilligers, verenigingen en organisaties komen al binnen. Van gepensioneerde zorgverleners en taxibedrijven tot administratieve krachten. We zijn daar zeer dankbaar voor en doen een oproep aan iedereen die kan en wil helpen om zich te melden via www.helpdehelpers.be”, aldus de burgemeesters en voorzitter.


Johan Sauwens – Burgemeester Bilzen Joris Gaens – Burgemeester Voeren Leon Lowet – Burgemeester Herstappe Luc Hendrix – Dr. - Voorzitter Eerstelijnszone Zuid Oost Limburg Mark Vos – Burgemeester Riemst Patrick Dewael – Burgemeester Tongeren Werner Raskin – Burgemeester Hoeselt


Bron: Gemeente Hoeselt

ความคิดเห็น

ได้รับ 0 เต็ม 5 ดาว
ยังไม่มีการให้คะแนน

ให้คะแนน
bottom of page