top of page

Vaccinatiecentra in Bilzen en Tongeren zoekt vrijwilligers

De inwoners van Bilzen, Riemst en onze gemeente Hoeselt zullen gevaccineerd worden in Sporthal de Kimpel te Bilzen. Dit is één van de 2 grote vaccinatiecentra die in onze eerstelijnszone zullen uitgebouwd worden. Op het moment van deze publicatie is een hechte werkgroep bestaande uit personeelsleden van de deelnemende gemeenten en de eerstelijnszone bezig om de voorbereidingen te treffen om alles vlot te laten verlopen in het vaccinatiecentrum. Alle inwoners zullen tijdig op de hoogte worden gehouden over hoe de vaccinatie in zijn werk zal gaan.

Sporthal De Kimpel in Bilzen en De Piepel in Tongeren worden de twee vaccinatiecentra van de Eerstelijnszone Zuid Oost Limburg. Dat werd beslist na overleg met de eerstelijnszone en de betrokken burgemeesters. De locaties worden volledig volgens het draaiboek ingericht en zullen vanaf februari startklaar zijn. Een mobiel vaccinatieteam wordt ingeschakeld, enkel voor personen met een ernstige zorgen ondersteuningsnood, die de woning niet kunnen verlaten.


De burgemeesters van Bilzen, Hoeselt, Riemst, Tongeren, Voeren en Herstappe en de voorzitter van de eerstelijnszone stellen: “De locaties zijn voldoende ruim en vlot bereikbaar. Inwoners van Bilzen, Hoeselt en Riemst worden gevaccineerd in Bilzen. Inwoners van Tongeren, Voeren en Herstappe kunnen terecht in Tongeren. Voor Voeren wordt gezien de grotere afstand een oplossing op maat voorzien. We gaan voor een effectieve, snelle en kwalitatieve inenting en zullen ondersteunend personeel ter beschikking stellen.”


De vaccinatiecentra kunnen nog helpende handen gebruiken. De aanmeldingen van vrijwilligers, verenigingen en organisaties komt al goed op gang en dat dankzij gepensioneerde zorgverleners en taxibedrijven tot administratieve krachten. Toch blijven de gemeentes een oproep aan iedereen die kan en wil helpen om zich te melden via www.helpdehelpers.be.

bottom of page