top of page

Vakantietoezicht aanvragen

Heb je weldra een vakantie gepland in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers en zorg voor enkele maatregelen voor je vertrekt. Met een paar kleine ingrepen maakt u het voor dieven oninteressant om net uw woning uit te kiezen. Verwittig familie of vrienden. Je kan ook de politie tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien geheel gratis.


Als je voor lange tijd weggaat trek in ieder geval niet de aandacht van potentiële inbrekers door tegen iedereen te vertellen dat u op reis vertrekt. Ook berichtjes op Facebook, Twitter of andere sociale netwerksites posten doe je beter niet. Dieven lezen namelijk mee. Als je op reis vertrekt zorg ervoor dat iemand uw brievenbus regelmatig komt leegmaken. Een volle brievenbus is voor een dief een signaal dat de bewoner voor langere tijd afwezig is. De persoon die uw brievenbus leegmaakt kan ook de rolluiken of gordijnen openen of sluiten en indien nodig het gras maaien of de heg snoeien.


Vergeet ook de belangrijke dingen niet zoals het sluiten van alle deuren, ramen en dakvensters. Berg ook je ladder op. Bewaar waardevolle voorwerpen in een kluis en wanneer dat niet kan, noteer dan de serienummer van het product en maak er eventueel foto's van.


Laat uw sleutels niet in het slot zitten: geef ze aan de persoon die uw brievenbus komt leegmaken of neem ze mee. Stuur ook regelmatig een berichtje naar de persoon aan wie je de sleutel hebt gegeven om te checken of alles goed op slot is gedaan nadat hij vertrokken is. Activeer het alarm wanneer u vertrekt en breng de alarmcentrale op de hoogte van uw afwezigheid.


Wanneer u de lokale politie op de hoogte brengt van uw langdurige afwezigheid, kan zij een oogje in het zeil houden. Deze dienst is trouwens volledig gratis. Tot slot: controleer vóór uw vertrek nog de geldigheid van uw brand- en diefstalverzekering. Vanwege de medewerkers bij Sport Fm Continu een super toffe vakantie gewenst! Geniet ervan!

댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
bottom of page