top of page

Valse medewerkers 'Microsoft' willen Hoeseltse burgers oplichten

De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst krijgt de laatste tijd veel meldingen van slachtoffers die gebeld worden door oplichters van 'Microsoft'. De politie vraagt de slachtoffers om onmiddellijk aangifte te doen als je een telefoontje van de oplichters ontvangt. Mocht je opgebeld worden door een medewerker van Microsoft wees dan op je hoede en haak onmiddellijk in. Microsoft belt nooit zomaar klanten op.


Oplichters maken vaak misbruik van Microsoft en zijn Windowsomgeving om het vertrouwen van hun slachtoffers te winnen. De oplichting kan ook gebeuren via een callcenter dat je opbelt met de mededeling dat je computer werd gehackt. Laat je niet vangen en haak meteen terug in. Als je toch in de val bent gelopen, verwijder dan alle programma's die men je vroeg te installeren. Voer een virusscan uit en verwijder malware al die gevonden wordt.


Dagelijks worden minstens 3 à 4 Belgen het slachtoffer van oplichters die zich voordoen als technici van Microsoft of Apple, de zogenaamde Microsoft Scam of Tech Scam. Het Centrum voor Cybersecurity in ons land maakt zich zorgen want het aantal meldingen is ook spectaculair gestegen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page