top of page

Vanaf 9 april 1 week lang geen treinverkeer tussen Hasselt en Luik

Bijgewerkt op: 18 apr.

Het treinverkeer tussen Hasselt, Tongeren en Luik zal vanaf dinsdag 9 april tot en met 15 april een week lang stil liggen. Infrabel voert verschillende werkzaamheden uit tussen Hasselt en Hoeselt, waaronder het controleren en onderhouden van sporen en wissels, evenals de installatie van een nieuw seininrichtingssysteem voor meer veiligheid12.


Foto: © Unsplash

Deze spoorwerken zijn essentieel om de veiligheid en efficiëntie van het spoorwegnet te waarborgen. Het nieuwe Europese veiligheidssysteem zal ervoor zorgen dat treinen bijna niet meer door het rood kunnen rijden, wat een belangrijke stap is in de modernisering van het spoorwegverkeer.


Tijdens deze periode van onderhoud en verbeteringen zullen er vervangbussen worden ingezet om de reizigers op te vangen. Deze bussen zullen stoppen aan de stations van Hasselt, Diepenbeek, Bilzen en Tongeren. Reizigers wordt aangeraden hun reis vooraf te plannen met behulp van de NMBS-app of de NMBS-website1.


Hoewel het tijdelijk ongemak met zich meebrengt, zijn deze spoorwerken noodzakelijk om een veilig en betrouwbaar treinverkeer te garanderen. Laten we hopen dat de nieuwe verbeteringen de reiservaring voor iedereen ten goede zullen komen!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page