top of page

Vannacht schakelen we over naar het zomeruur

Vannacht moeten we de klok een uurtje vooruit zetten, en dat is niet voor iedereen plezant want we kunnen een uurtje minder lang slapen. Wij bij Sport Fm Continu hebben alvast enkele tips voor jullie op een rijtje gezet die je helpen om de switch naar het zomeruur iets draaglijker te maken. Waarschijnlijk is dit ook de laatste keer dat we omschakelen naar het zomeruur.


Foto: © Unsplah

Om de overgang iets draaglijker te maken ga je best wat vroeger slapen. Zo krijgt jouw lichaam voldoende tijd om zich aan te passen. Het is ook best dan je vandaag een uurtje eerder bent opgestaan dan dat je gewend bent. Ook de volgende dagen ga je best een half uurtje vroeger slapen. Een goede wandeling of een uurtje sporten kunnen alvast helpen dat je s'avonds sneller in slaap kan vallen.


De kans is groot dat je je doorheen de dag moe zal voelen en dat geeft al eens de neiging om op de zetel neer te ploffen om een dutje te doen. Blijf vooral in beweging want zoals je weet, een dutje door de dag bevorderd de nachtrust niet. Wat je ook zeker niet moet doen is koffie of andere dranken die cafeïne bevatten te drinken net voor het slapen gaan. Ook alcohol heeft vaak een negatief effect op je nachtrust. Als je nog niet de slaap kan vatten, neem dan een warme douche of geniet van een heerlijk badje. Je kan eventueel ook een rustig muziekje opzetten of zen natuurgeluiden.


Het voordeel van de laatste jaren is dat we nog amper klokken hebben die we handmatig moeten verzetten. Het uur op je gsm past zich wellicht automatisch aan, maar alle andere klokken of horloges zet je beter de avond voordien al goed. Ook laptops, pc,s, smartwachtes, smart tv's, Digiboxen en Google Home apparaten passen zich automatisch aan.

bottom of page