top of page

Vannacht tot -15°C. Vanaf zondag minder koud

Wat was het koud vandaag. Dat hadden we vooral te danken aan een stevig windje en de zon die het vanaf namiddag liet afweten. Hier en daar viel er ook een lokale sneeuwbui. Het ziet er naar uit dat het vannacht ijskoud gaat worden en dat met minima die zullen wegzakken naar -15°C. Waar er bewolking is zal het niet zo hard gaan vriezen. Donderdag starten we temperaturen die rond de -10°C zullen hangen. Ook tijdens de rest van de dag zal het niet veel warmer gaan worden. We krijgen wel regelmatig de zon te zien.

Foto: © Unsplash

Vrijdag halen we maxima die rond het vriespunt gaan schommelen. Tijdens de nacht naar zaterdag gaat het opnieuw zeer koud worden. Zaterdag krijgen we een oostenwind. We starten de dag dan ook zeer koud. Tijdens de middaguren schommelen de maxima rond het vriespunt. Gelukkig krijgen we regelmatig de zon te zien.


Zondag krijgen we voor het eerst sinds lang maxima die boven het vriespunt zullen uitkomen. Dat is meteen ook het einde van een ijskoude periode. Tijdens de nacht zal het wel nog lichtjes gaan vriezen. Maandag starten we nog koud maar tijdens de dag klimmen de maxima naar 5 graden. Het blijft wel de hele dag droog.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page