top of page

Vergroening Grote Markt Tongeren

In Tongeren heeft burgemeester Patrick Dewael en de schepen van Openbare Werken An Christiaens het startschot gegeven van de eerder aangekondigde vergroening van de Grote Markt. Sinds dinsdag 10 april staan daar aan de terrassen 10 platanen.


Het is de bedoeling dat er in de zomer lavendel en witte rozen in komen en in de winter worden ze vervangen door winterheide en viooltjes. Op het stadsplein zijn vier extra boombakken voorzien met daarin een valse Christusdoorn. De boombakken zijn de eerste fase van de groene aankleding van de Grote Markt en binnen een aantal weken worden de tientallen metalen paaltjes die de weg over de Grote Markt afbakenen, vervangen door potten met buxusplanten. Later dit jaar volgen de bloemenmanden die in heel het centrum komen te staan.

Nog dit: Volgende maand gaat het gebouw waarin de oude Standaardboekhandel was gevestigd tegen de grond. Dan wordt de stadstuin van het Praetorium (het administatief centrum van de stad) doorgetrokken tot de Maatrichterstraat (dé winkelstraat van Tongeren). Deze werken zullen 150.000 euro kosten.


Foto: © Borgerhoff

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page