top of page

Vlaanderen Feest 2024

Om organisatoren van straat-, buurt- en lokale verenigingsinitiatieven en gemeentelijke/stedelijke festiviteiten zo veel mogelijk geschikte momenten te bieden om een activiteit te plannen, integreert Vlaanderen Feest! elk jaar minstens twee weekends voorafgaand aan de Vlaamse feestdag van 11 juli in de campagneperiode. Vlaanderen Feest! 2024 start met het openingsweekeinde van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni en loopt verder vanaf maandag 1 juli tot de Vlaamse Feestdag op donderdag 11 juli.


Foto: © Unsplash

Gangmakers van straat-, buurt- of plaatselijke verenigingsinitiatieven zoals bewonersgroeperingen, straat- of wijkcomités en lokale organisaties kunnen rechtstreeks organisatiepartner worden voor Vlaanderen Feest! Zij komen dan met hun lokaal initiatief in aanmerking voor een optie op een feestcheque tot €170.


Elke gemeente of stad kan daarnaast één tot twee evenementen selecteren als gemeentelijke of stedelijke festiviteit voor Vlaanderen Feest! Per gemeente of stad is voor één dergelijke kandidatuur  dan een tussenkomst mogelijk tot een maximumbedrag dat in verhouding staat tot het aantal inwoners.


bottom of page