top of page

Vrouw uit Bilzen voor 3e keer betrapt op rijden onder invloed van drugs

Op woensdag 9 januari heeft de lokale politie Bilzen, Hoeselt en Riemst controles gehouden in het kader van de BOB-campagne. Tijdens die actie liepen twee bestuurders liepen tegen de lamp. Ze waren onder invloed van drugs.

Aan de Riemsterweg in Bilzen liet de politie een 38-jarige bestuurster blazen nadat ze aan de kant werd gezet. De vrouw, zelf afkomstig uit Bilzen, legde een negatieve alcoholtest af. Maar omdat ze symptomen vertoonde van druggebruik werd ook een speekseltest opgelegd. Die was wel positief. Haar rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. Pittig detail: het is al de derde keer dat de bewuste bestuurster betrapt wordt op rijden onder invloed van drugs.


In de Klein Lafeltstraat in buurgemeente Riemst, werd een bestuurder van een bestelwagen aan de kant gezet. Tijdens een alcoholtest bleek dat hij één promille alcohol in zijn bloed had. De 55-jarige bestuurder was zijn rijbewijs meteen voor zes uur kwijt. Ook deze man had in 2017 zijn rijbewijs al eens kwijt gespeeld. Toen ook na een positieve alcoholtest. De man kreeg bovendien een PV van waarschuwing, omdat hij rondreed met defecte verlichting.

bottom of page