top of page

Weekendcontroles regio Bilzen, Riemst en de rest van Limburg

Afgelopen weekend zijn er heel wat controles in Limburg geweest. Tijdens die weekendcontroles is in de Tongersestraat in Bilzen is een bestuurder met een wel zeer vlotte snelheid naar de kant gehaald. Tijdens de controle bleek ook dat de 43-jarige man uit Wellen onder invloed van cocaïne reed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Het was al de derde keer in een halfjaar dat hij met drugs aan het stuur zat.

Nog dit weekend is een 27-jarige jongen uit Diepenbeek in de Renfortstraat zijn rijbewijs kwijtgespeeld. De 20-er had een glaasje alcohol teveel op. Hij bleek 2 promille in het bloed te hebben. In Riemst in de Maastrichtersteenweg blies een bestuurder uit Riemst dan weer positief. Hij had 1,5 promille alcohol in het bloed. De 44-jarige bestuurder van een bestelwagen had nog meer gedonken, 3 promille, bij de controle op de Bitsingerweg.


Tijdens de SLim-actie voor veilig weekendverkeer werden er ook 452 ademtesten afgenomen. Daarvan bliezen er 26 positief. Drie bestuurders reden onder invloed van drugs. Nog tijdens de actie werden er 1.302 snelheidsovertreders van de 12.500 gecontroleerden geflitst. Dat is 10 procent. Verder waren er nog 52 andere overtredingen zoals rijden zonder gordel en rijden zonder verzekering. Acht bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren en dat voor zware overtredingen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page