top of page

Weekendongevallen en Slim-controles in Limburg

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld. Daarvan waren er 18 met lichamelijk letsel en 36 met enkel stoffelijke schade. Laten we wel vermelden dat niet alle ongevallen met stoffelijke schade aan de politie worden gemeld. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en  20 lichtgewonden.


Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 54 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 12,6 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 7 gevallen van vluchtmisdrijf. Deze gegevens komen van een groot deel van Limburg, behalve van PZ Kempenland, PZ Bilzen/Hoeselt/Riemst en PZ Lanaken.


Tijdens het afgelopen weekend waren er ook Slim-controles. 3 korpsen van lokale politie en Wegpolitie zetten het voorbije weekend controles op in de provincie Limburg waarbij 18 politieambtenaren en agenten van politie werden ingezet. Er werd bij 1059 bestuurders een ademtest afgenomen: 16 van deze ademtests (of 3 %) waren positief. Er werd van 691 bestuurders een drugstest afgenomen: 7 testen waren positief. 1.673 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 176 voertuigen of 11 %  werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid.


Naast de overtredingen op alcohol en drugs werden ook nog 31 andere verkeersinbreuken vastgesteld: 4 bestuurders droegen geen gordel en 1 voertuig was niet verzekerd. Een andere bestuurder had geen geldig inschrijvingsbewijs en nog eens vier bestuurders voldeden bij de wet niet aan de bij de wet gestelde technische eisen waaraan de motorvoertuigen dienen te voldoen. Er werden ook nog 21 andere verkeersinbreuken vastgesteld. Bij deze SLim-controles werden 10 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

bottom of page