top of page

WEERBERICHT: Hittegolf zal zeker een week aanhouden

De eerste hittegolf van 2019 komt er wel degelijk aan en die lijkt langer te duren dan eerst was voorspeld. Komende week is er zelfs kans op temperaturen van 35 graden en meer. Die hoge temperaturen hebben we te danken aan de warme lucht die vanuit Afrika onze kant op komt. In combinatie met een stabiel hogedrukgebied leidt tot hoge temperaturen. Zaterdag wordt het al warmer met 25 graden maar vanaf zondag krijgen we in Limburg al 27 graden en maandag is de kans groot dat de temperaturen boven de 30 graden zullen gaan. Sommige berekeningen laten zelfs temperaturen van 36 tot 38 graden, maar deze zijn niet heel waarschijnlijk.


Maandag wordt een tropisch warme dag. We krijgen temperaturen van 30°C of ietsjes meer. Het zal ook de hele dag droog blijven. Dinsdag krijgen we veel zonneschijn waardoor de temperatuur kan oplopen tot 35°C. In de nacht naar woensdag zal het niet feller afkoelen tot 20 graden.


Net als de vorige dagen krijgen we ook op woensdag veel zon te zien en weeral temperaturen die de 35°C vlotjes kunnen overschrijden. Ook op donderdag en vrijdag zou het nog zonnig blijven met zomerse temperaturen rond 30 graden in sommige streken. Maar dat is nog een beetje ver vooruit.


De medewerkers van Sport Fm Continu hebben alvast de volgende tips voor jullie: drink voldoende, hou jezelf en je huis koel. Let ook op je kledij en hou kinderen en ouderen zeker goed in de gaten.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page