top of page

WEERBERICHT: Schade door hagelbuien / Volgende week tot 39°C.

De onweersbuien hebben Limburg verlaten. Het KNMI had eerder code oranje afgegeven voor Limburg, maar die is inmiddels beëindigd. In onze provincie vielen op sommige plekken hagelstenen met een doorsnede van ruim 4 centimeter. De schade is al bij al nog goed meegevallen.


Tijdens de onweersbuien waren er ook windstoten tot 75 kilometer. De onweersbuien, die dus op bepaalde plekken in Limburg gepaard gaan met hagelstenen van circa 2 centimeter groot, hebben ondertussen het land verlaten.


Naast grote hagelstenen kwamen zaterdagmiddag ook zware windstoten voor. Met code oranje werd onder meer gewaarschuwd voor windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Na het wisselvallige weer van dit weekend keren de hoge temperaturen volgende week terug. We krijgen vanaf dinsdag mogelijk al tropische waarden van meer dan 30°C. Woensdag en donderdag komt het kwik nog een paar graden hoger uit met in Limburg lokaal zelfs 37 graden.


Wat daarna komt is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk komt het tot enkele onweersbuien en wordt het iets minder heet. Maar er zijn ook weermodellen die de tropische warmte laten doorgaan tot na het weekend.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page