top of page

WEERBERICHT: Wisselvallig weekend, vanaf maandag mooier en droger

Het weekend komt er weer aan en dan gaan we bij Sport Fm Continu eens kijken wat de weerkaarten te bieden hebben. Vanavond verdwijnen de buien uit onze provincie. Het blijft wel zwaar bewolkt, waardoor het in de nacht naar vrijdag niet kouder wordt dan 8°C. Vrijdag mogen we rekenen op een zo goed als droge dag, al is een buitje niet uitgesloten. We halen amper 13 of als we geluk hebben een 14°C. Dat is dus aan de frisse kant.


Voor zaterdag wordt het uitkijken naar een depressiekern. Komt die depressie in onze buurt dan valt er flink wat regen. Het zuiden van de provincie maakt het meeste kans om de meeste regen over zich heen te krijgen. Mocht de regenzone over onze provincie heen schuiven dat halen we een 15 graden. Mocht dat niet zo zijn dan wordt het amper 10°C. Gelukkig blijft het zondag droog met vaak brede opklaringen. In de namiddag kunnen we gemakkelijk 16 graden halen. Tijdens d nacht van zondag naar maandag is er wel kans op lokale grondvorst.


Maandag krijgen we eveneens een droge dag met in de voormiddag brede opklaringen. Namiddag zullen er ook wel af en toe stapelwolken voor de zon schuiven. De maximumtemperatuur komt rond 15°C uit. En ja hoor, ook in de nacht naar dinsdag is er kans op een graadje grondvorst.


Eigenlijk wordt het vooral uitkijken naar dinsdag want dan krijgen we na een vrij koude nacht een zonnige lentedag. In de loop van de dag kunnen er wel eens wat wolken passeren. Het zal grotendeels droog blijven. Ook dinsdag halen we zo een 15 graden.


bottom of page