top of page

WEERBERICHT: Wisselvallig Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is in aantocht en dat betekend voor de meesten onder ons een extra dagje vrijaf. Tijd om eens vooruit te kijken naar de weerkaarten voor de volgende dagen. Vrijdag begint de dag droog met brede opklaringen. Het wordt een warme dag met temperaturen rond 25 a 26°C. De warmte blijft wel niet hangen want vanaf 16u komt een buienzone onze provincie binnen en die brengt koelere lucht met zich mee. We halen dan nog amper 15°C. Een eventuele donderslag is niet uitgesloten. Tijdens de buien zijn er tijdelijk rukwinden tussen 70 en 90 km/u mogelijk.


Ook zaterdag wordt het een frisse dag in Limburg. We halen net geen 20 graden. Het blijft meestal droog, maar er zullen veel stapelwolken over onze provincie trekken. Een enkel buitje is niet uitgesloten. Zondag valt het allemaal nogal mee met ons weer. Er zijn brede opklaringen te verwachten, met af een toe een wolkje die voor de zon zal schuiven. Het wordt zo een graad of 22. Op Pinkstermaandag krijgen we buien die gepaard kunnen gaan met onweer. Net als zondag wordt het zo een 21 a 22°C.


Dinsdag doen we er nog een graadje bij en krijgen we een temperatuur tussen 21 en 23°C. Het blijft grotendeels een droge dag.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page