top of page

WEERBERICHT: Zondag veel wind en regen, vanaf maandag kans op winterse neerslag

Zaterdagavond zal de wind aanwakkeren tot 50km/u. Tijdens de nacht gaat het nog harder waaien en halen we snelheden tot 60km/u die naar de ochtend toe kunnen oplopen tot 75km/u. De minima zakken niet verder dan 5 graden. Zondag zullen we echt voorzichtig moeten zijn. We krijgen veel regen over onze provincie en de rukwinden kunnen oplopen tot 90km/u. We halen maxima van 6°C, maar de gevoelstemperatuur zal een paar graden frisser zijn. Het is pas tegen de avond dat het rustiger zal gaan worden. De minima zakken net niet tot 1°C.

Maandag zullen er buien vallen in Limburg. Omdat de maxima niet verder dan 5 graden stijgen zouden die buien wel eens een winters karakter kunnen hebben. Tijdens de nacht kan het flink gaan afkoelen waarbij het oppassen is voor lokale gladheid. Dinsdag stijgen de maxima net boven het vriespunt en dat kan er voor zorgen dat tijdens de buien een wit laagje gevormd wordt. Tijdens de nacht naar woensdag kan het gaan vriezen.


Woensdag halen we net 4 graden en ook dan moeten we rekening houden met winterse neerslag. Ook op de laatste dag van 2020 is er kans op winterse neerslag.

bottom of page