top of page

WEERBERICHT: Zwoel, plakkerig met uitschieters tot 38 graden

Maandag krijgen we te maken met zwoele temperaturen in onze provincie. Lokaal halen we maxima van 36 graden. Tijdens de avonduren kan er lokaal een bui ontstaan. Waar we wel zeker van zijn dat het met minima van 20 graden weer een plakkerige nacht gaat worden. Dinsdag wordt het zelfs nog warmer en halen we maxima van 37°C. Zelfs 38 graden kan er lokaal inzitten. Lokaal kan er dus weer een onweersbui ontstaan en daaruit kan op korte tijd zeer veel regen vallen.

Woensdag wordt het weer een zwoele dag in Limburg en halen we weer gemakkelijk 35 graden. Tijdens de avonduren is er weer kans op enkele buien met onweer. Donderdag wordt het niet meer zo warm, maar het zal wel nog zwoel aanvoelen. Dat heeft vooral te maken met de vochtigheid die ontstaat vanwege de regenbuien.


Vrijdag gaan we tevreden moeten zijn met 28 graden. De kans op een lokale bui blijft nog steeds bestaan. Het wordt een dag met afwisseling van zon en wolken. Zaterdag komt die tropische 30 graden weer in zicht. Het zal dan ook zo goed als de hele dag droog blijven.

bottom of page