top of page

Weet wat je eet: Broccoli-Courgette soep

Het weekend staat weer voor de deur en dat betekend weer lekker genieten met het hele gezin. Maar er dient ook iets lekkers op tafel te komen en om het jullie gemakkelijk te maken hebben we bij Sport Fm Continu alvast een klein gerechtje voor jullie klaar gemaakt, namelijk BROCCOLI-COURGETTE SOEP.

Foto: © Pinterest

We geven jullie alvast de benodigdheden voor 2 personen. Wat heb je daar nu voor nodig?

1 broccoli, 1 courgette, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1,5 liter bouillon (tuinkruiden), een scheutje kookroom en tot slot een snufje zout en peper. Neem alvast deze gerechten bij de hand en dan zullen we verder gaan met uit te leggen hoe je dit simpel maar lekker gerechtje kan bereiden.


Zijn jullie er klaar voor? Oké.... het gerechtje zal tussen de 20 en 25 minuten klaar zijn. Hier gaan we: Neem een scherp mes en snijd de broccoli in roosjes. Vervolgens snij je de ui en courgette in stukjes. Van zodra je dit gedaan heb giet je een scheutje olie in een pan en fruit de ui met 2 uitgeperste tenen knoflook aan. Doe dit een paar minuten en voeg dan de courgette toe en bak de courgette een paar minuten mee. Als de courgette goed gebakken is, doe er dan de broccoliroosjes bij. Je kan dan ook best meteen de bouillon en een snuifje zout en peper bij doen. Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken totdat de broccoli zacht is. Voeg een scheut kookroom toe en pureer de broccoli-courgette soep met een staafmixer. Je kan dit opdienen met een lekker stukje stokbrood.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page