top of page

WEET WAT JE EET: Gezonde voedingstips

Gezond eten en drinken zijn de basis voor een gezond leven. Net zoals bewegen een belangrijke rol speelt in ons leven. Helaas bestaan er geen magische voedingsmiddelen waardoor je honderd procent gezond bent en blijft. Maar als je zorgt dat de basis in orde is zal je lichaam veel weerbaarder zijn tegen ziekten. Wij hebben alvast enkele tips voor jullie want gezond eten, drinken en bewegen is simpelweg de basis.


Bessen

Er bestaan veel verschillende soorten en voor ieder is er wel een favoriet. Je kunt ze toevoegen aan yoghurt voor extra energie. Of gebruik bevroren bessen in je smoothie en dessert.

Bessen bevatten over het algemeen een hoog vitamine C-gehalte. Maar sommige bessen bevatten ook veel andere belangrijke voedingsstoffen.


Citrusvruchten

Citrusvruchten worden in het algemeen beschouwd als een waardevolle bron van vitamine C. Kies altijd voor volledig rijpe citrusvruchten. Zo maak je optimaal gebruik van de voedingsstoffen als je zelf sinaasappelsap perst.


Groenten

De keuze tussen verschillende groenten is enorm en dus is het al makkelijker om deze op een bord te brengen. Groenten zijn voor ieder mens een essentiële bron van belangrijke voedingsstoffen en bevat veel mineralen zoals Kalium. Probeer eens een salade van verse jonge spinazie en broccoli met pijnboompitten en licht gekookte pasta.


Peulvruchten

Je hebt heel wat peulvruchten waaronder sojabonen, erwten, gedroogde bonen en pinda’s. Peulvruchten zijn rijk aan ijzer en veel vezels. Hierdoor passen ze uitstekend in de categorie gezonde voeding.


Noten en zaden

Noten, zoals bijvoorbeeld walnoten, zijn rijk aan vele voedingsstoffen. Maar wist je dat lijnzaad (vlaszaad) de hersens gezond houdt? Lijnzaad is een ideale natuurlijke bron voor Omega-3 vet.


Thee

Groene thee kan zorgen voor een energieboost terwijl kamille weer een kalmerend effect heeft. Natuurlijke thee kent een verscheidenheid aan voordelen voor je gezondheid. Begin de dag eens met muntthee of earl grey.


Olijfolie

Olijfolie is ook goed om warme en koude maaltijden klaar te maken. Je kunt olijfolie mengen met een beetje azijn en basilicum om je eigen dressing te maken. Zo kun je het koud op een salade gebruiken. Maar olijfolie is ook gezond om te bakken. Zorg er wel voor dat de temperatuur niet te hoog is. Hierdoor kunnen de gezonde voedingsstoffen worden afgebroken.

bottom of page