top of page

WEET WAT JE EET: Typisch Belgische gerechten

Ons land is bekend om zijn gastronomische keuken. Ook mogen we onze chocolade, bier en wafels niet vergeten. Toch vonden we bij Sport Fm Continu dat we nog eens aandacht moesten schenken aan onze Belgische gerechten. En daarom zijn we op zoek gegaan naar de populairste gerechten die het na al die jaren nog steeds goed en doen en die minstens één keer per week bij het Vlaamse gezien op de menu staan. Benieuwd? Lees dan gerust verder:  1. MOSSEKEN; Mosselen met friet is een typisch Belgisch gerecht dat je in zowat elke brasserie in Brussel kan vinden. De mosselen worden meestal geserveerd in een grote zwarte pot, natuur (met enkel groenten) or met witte wijn. Andere bereidingswijzen bevatten room, bier of zelfs mosterdsaus.

  2. FRIETJES: Er bestaat veel controverse rond wie de friet heeft uitgevonden. Wie het ook ware, wij Belgen hebben hem geperfectioneerd! Eens je frietjes gegeten hebt in ons land, proeven ze nergens anders nog zo goed. Vele buitenlanders zeggen al dat de friet bij ons het nationale gerecht van België is.

  3. FRIKANDELLEN: Gehaktballen staan ook zo goed als wekelijks op de menu in een Vlaams gezin. Meestal worden ze gemaakt uit een mix van rundsvlees en varkensvlees. We eten de “balletjes” vooral in tomatensaus.

  4. STOOFVLEES: Nog zo een topper is ons Vlaams stoofvlees. Bij dit typisch Vlaams gerecht wordt het vlees langzaamaan stuk gebraden in Belgisch bier tot het kan smelten in je mond. De saus wordt aangedikt met brood, mosterd, wat ajuin en soms ook groenten.

  5. WAFELS: Klaar voor iets zoets? Super! Wafels zijn echt typisch Belgisch. De Brusselse wafel is rechthoekig en luchtig. Vaak wordt hij gegeten met slagroom, chocoladesaus, ijs of fruit. De Luikse wafel is rond en staat ook wel bekend als “suikerwafel”. Hij is plakkeriger en iets zoeter dan de Brusselse wafel.

  6. KONIJN MET PRUIMEN: Een van die typiche Belgische hoofdgerechten, dat is konijn met pruimen. Vroeger simpele boerenkost, nu vaak verfijnd en wat aangepast op de kaart van de betere restaurants. Kroketjes passen hier goed bij.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page