top of page

Weet wat je eet: Vogelnestjes

Kleine kindjes, grote kindjes, jong en oud, iedereen is wel verzot op een lekker vogelnestje. Wel vandaag gaat de redactie van Sport Fm Continu jullie helpen bij het bereiden van dit gerecht. Met zo een gerechtje scoor je gegarandeerd. Zeker met een verse tomatensaus en een portie populaire aardappelpuree bij.

Foto: © traiteurkeuken.be

Bereidingswijze is voor 4 personen:


Wat heb je nodig: 4 eieren, 600 g ongekruid gemengd gehakt (varken-rund), 1 eierdooier, 6 el paneermeel, witte peper en zout, 5 dl passata (gekruid met peper en zout), verse frieten, zelfgemaakte mayonaise (optie)


Bereidingswijze:

Kook de eieren in 10 min. hard in water. Laat ze een beetje afkoelen en pel ze nadien. Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Wikkel de eieren in het gehakt en maak er stevige ballen van. Bak de vogelnestjes in 10 min. goudbruin en gaar in hete frituurolie van 180°C. Laat nadien uitlekken en snij overlangs in tweeën. Maak een lekkere smeuïge aardappelpuree en serveer deze bij de vogelnestjes. Je kan er ook verse frieten bij serveren. Smakelijk.

bottom of page