top of page

Wegenwerken in Limburg

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert deze week en volgende week gedurende enkele nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgevingen Lummen en Zutendaal. Op de E313 gaat het om de omgevingen Hasselt, Diepenbeek en Bilzen/Hoeselt. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven overal beschikbaar. Wees extra waakzaam ter hoogte van de mobiele werven.

De werken worden uitgevoerd vanaf maandagavond 26 juni tot donderdagochtend 29 juni, en van dinsdagavond 4 juli tot donderdagochtend 6 juli.


Het gaat telkens om lokale herstellingen van het wegdek op verschillende plekken op het betreffende wegvak. De eerste nachten gaat het om voorbereidende werkzaamheden. Volgende week worden dan langere werkzones ingenomen om plaatselijk te asfalteren. De aannemer neemt daarbij één rijstrook in als werkzone. Er wordt plaatselijk in beide richtingen gewerkt.


De aannemer werkt telkens tussen 20u en 06u om de hinder voor de weggebruiker te milderen. Het verkeer zal ter hoogte van de werfzones over één rijstrook van de snelweg moeten rijden, aan aangepaste snelheid. De werfzones worden ruim op voorhand gesignaleerd, en er zullen telkens botsers worden ingezet om de veiligheid van de arbeiders te vrijwaren.


Weersgevoelig Asfaltwerken zijn zeer weersgevoelig, dus de planning kan nog schuiven.


Bron: bilzen.be

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page