top of page

Wegenwerken in Martenslinde blijven aanslepen

In Martenslinde in Bilzen is een buurt zo goed als onbereikbaar. De straten zijn sinds enkele weken veranderd in een modderpoel. Fietsen kan je er amper nog doen en auto's moeten stapvoets rijden om zo schade aan hun wagen te vermijden. De wegenwerken zijn vorig jaar op 1 september gestart, maar nu meer dan een jaar later lijkt het einde nog niet nabij. Financiële problemen van de aannemer zouden de oorzaak zijn. De bewoners hebben er genoeg van en willen dat er schot komt in de zaak.

Foto: © hbvl / Bron © hbvl/tvl/hln

De werken in Martenslinde slepen nu al 12 dagen langer aan dan vooraf vastgelegd. Er deden zich allerhande problemen voor en er werd soms weken niet gewerkt door de regen. En het lijkt niet op te houden, er dreigt namelijk nog een faillissement van de aannemer. De laatste is onder toezicht geplaatst. Bij een faling kan het dus nog langer duren vooraleer de werken af zijn.


De inwoners van Martenslinde hopen nu op dringende maatregelen om de werken zo spoedig mogelijk af te ronden en de hinder voor bewoners te beperken. Zo hopen zij dat de huidige aannemer verder kan werken zodat alles sneller achter de rug is. Mocht dit niet zo zijn dan is de kans groot dat een overnemer gevonden wordt. Er hebben zich namelijk al twee sterke kandidaten aangeboden.


Tot het vonnis van de rechter kan er niks gedaan worden. Medewerkers van de stad Bilzen laten alvast weten dat als de werken langer mochten duren zij de nodige maatregelen zullen nemen om deze zo snel mogelijk af te handelen. Alle omwonenden van de heraangelegde straten hebben inmiddels al een brief gekregen waarin meer uitleg staat. Ze hopen op een snelle oplossing en dat ze weer van alle rust in hun dorp kunnen genieten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page