top of page

Werken Middelste Kommen in Hoeselt zijn gestart

Het is eindelijk zo ver. Na 20 jaar plannen maken en onderhandelingen kan er nu dan toch gestart worden met Middelste Kommen, een woongebied op loopafstand van het centrum. Op woensdag 10 oktober is men alvast gestart met de aanleg van wegen en rioleringen. Daarna worden 131 woningen gebouwd.

Foto: © Tony Van Galen / Bron: ©hln

Door dit nieuwe project gaat de bevolking met 400 personen stijgen. En het blijft niet bij dat éne project. Op andere werven in het centrum worden nog eens 160 woningen rechtgezet. Met 300 nieuwe huizen zal de gemeente Hoeselt met ongeveer 600 mensen aangroeien. Door de uitbreiding van de woonkern zal Hoeselt de kaap van 10.000 inwoners overschrijden. Vandaag zijn er dat 9.702. Op de Middelste Kommen worden geen sociale woningen gebouwd.


Het heeft eigenlijk heel lang geduurd maar toch werd er tegen de Middelste Kommen geen enkele klacht ingediend. Veel tijd ging op in het ruilen van gronden zodat de Middelste Kommen een aanééngesloten woongebied werd.


Op de Middelste Kommen komen 131 woningen die gespreid over vijf jaar zullen rechtgezet worden: 30 woningen die door Kolmont worden gebouwd. Zij zullen ook de 40 bouwkavels verkopen die ze daar in eigendom hebben. Ze zijn 2 tot zo’n 5 hectare groot. Voor de resterende 60 woningen wordt het gebied verkaveld. Particulieren kunnen de bouwgrond kopen om er een eigen woning recht te zetten. Midden volgend jaar zijn de eerste woningen gebruiksklaar. Tegen 2025 zou het terrein volgebouwd moeten zijn.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page