top of page

Werner Raskin 5 jaar burgemeester in Hoeselt. Yves Croux volgt hem het laatste jaar op

In Hoeselt zijn de postjes verdeeld en het heeft echt niet moeizaam gegaan. Zo hebben Open Vld van burgemeester Werner Raskin en zijn coalitiepartner Bert Vertessen van N-VA het aantal schepenen onder elkaar verdeeld. De bevoegdheden van de schepenen volgen later.

Foto: © hoeselt.be

Open Vld zal naast de burgemeester ook twee schepenen leveren. Partijgenoot Yves Croux, die het verrassend goed heeft gedaan, wordt de eerste vijf jaar schepen en het laatste jaar van de legislatuur zal hij de nieuwe burgemeester worden. Raskin die de eerste 5 jaar burgemeester zal zijn wordt dan voor een jaar schepen. De tweede schepen wordt opgesplitst in twee. Linda Verjans mag de eerste twee jaar schepen worden en de laatste vier jaar is voor Heidi Berx.


Ook bij N-VA worden twee schepenen aangeduid. Bert Vertessen, kopman van de partij en uittredend schepen, zal voor de volle zes jaar het ambt van schepen uitoefenen. Ook hier wordt de tweede schepen gedeeld. Johan Schoefs en zijn partijgenoot Rudi Coenegrachts nemen elk drie jaar voor hun rekening. De voorzitter van de gemeenteraad is Jordy Boulet. 

bottom of page