top of page

Will Ferdy op 95-jarige leeftijd overleden

Will Ferdy is op 95-jarige leeftijd overleden. De zanger had bekende hits met onder andere Christine, Ziede Gij Me Gere en Het Schrijverke. Daarnaast was Will Ferdy ook een pionier binnen de holebigemeenschap door zich in 1970 als eerste bekende Vlaming te outen als homoseksueel.


Will Ferdy scoorde in 1951 zijn eerste grote hit met Ziede Gij Me Gere. Later volgden nog Belijdenis, De Stervende en Het Schrijverke, gebaseerd op een gelijknamig gedicht van Guido Gezelle. Zijn grootste succes boekte Will Ferdy met het lied Christine. Daar bleef het ook bij, want er volgde minder commerciële nummers.


Will Ferdy was ook de eerste bekende Vlaming die uit de kast kwam: “Mocht het zijn dat ik daardoor belangstelling verlies of minder werk krijg, zou ik dat werkelijk heel jammer vinden. Toch zou ik het niet betreuren dat ik het gezegd heb”, zei hij destijds. "Het is beter gehaat te worden om wat men is, dan geliefd te worden om wat men niet is'”, besloot een moedige Will Ferdy in 1970.


Will Ferdy stopte eind juni 2014 definitief met optreden en dat na een carrière van 65 jaar. Hij was al een tijdje ziek en kreeg ook te maken met de ziekte van Parkinson.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page