top of page

Will Tura stopt met optreden

Will Tura stopt met optreden. Na een zeer succesvolle carrière van zestig jaar is het voor de 82-jarige 'keizer van het Vlaamse lied' genoeg geweest. "Een moeilijke beslissing, maar de twijfels of ik me nog honderd procent zou kunnen uitleven op het podium, hebben me overtuigd", laat de zanger in Het Laatste Nieuws weten. "Jenny zal niet rouwig zijn dat ik stop", aldus Tura.


Anderhalf jaar geleden toerde hij nog met zijn concertreeks de ‘Ronde van Vlaanderen’ en dat blijkt nu ook meteen zijn allerlaatste te zijn. "Het gevoel om live op te treden met een band is met niks te vergelijken. Maar na 10.000 keer is het goed geweest. Het is nu aan Arthur Blanckaert om voluit van het leven te gaan genieten", zegt Tura. "Aan het begin van mijn carrière had ik nooit kunnen bedenken dat ik zo vaak zou mogen zingen. Ik heb van ieder moment op het podium genoten en kan mijn fans daarom niet genoeg bedanken."


Zijn eerste platencontract tekent Will Tura in 1957 maar in 1962 breekt hij echt door met "Eenzaam Zonder Jou". Het zal zijn grootste hit ooit worden en er volgden er nog een hele reeks. Zo componeerde hij de meeste van zijn liedjes zelf en wist daarmee ook in het buitenland te scoren. Tura speelde heel wat muziekgenres zoals gospelmuziek en liet zich begeleiden door symfonische orkesten, covert de grootste crooners en ook West-Vlaamse rap staat op zijn palmares. In 1993 zingt hij 'Hoop doet Leven' op de begrafenis van Koning Boudewijn en ook op de begrafenis van Fabiola mag Will Tura komen zingen.‘Eenzaam zonder jou’, ‘Het kan niet zijn’, ‘Hemelsblauw’, ‘Ik mis je zo’, ‘El bandido', 'Draai dan 79 72 04', Hoop Doet Leven', 'Mooi het leven is mooi' en zo kunnen we nog wel uren doorgaan. Wat vinden jullie 1 van zijn grootste hits? Laat het gerust in onderstaande poll weten.


Wat is volgens jullie het mooiste lied van Will Tura?

  • Hemelsblauw

  • Mooi het leven is mooi

  • Hoop Doet leven

  • Ik Mis je zo


Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page