top of page

Woensdag 13 februari nationale staking

Woensdag 13 februari is er een nationale staking aangekondigd en VKW Limburg is hier niet blij mee en veroordeelt de vakbonden die niet verder wilden onderhandelen en alleen maar met een staking een oplossing zien. Met deze staking zal de economie zwaar getroffen worden maar ook de mensen die bereid zijn om te werken want de invalswegen van bedrijventerreinen zullen woensdag vanaf 5u in de ochtend geblokkeerd worden. "Totaal onverantwoord", reageert Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg.

Foto: © paladijn.nu / Bron: limburgnieuws

Volgens VKW Limburg is het meer dan ooit van belang om aan hetzelfde zeel te trekken en dat voor een sterke economie die zorgt voor jobs, welvaart en welzijn. Deze nationale staking, die ook in Limburg voor veel hinder zal zorgen, zal handenvol geld aan onze bedrijven kosten. Bovendien zegt VKW Limburg dat de vakbonden werknemers met deze ene stakingsdag 0,4% koopkracht afnemen oftewel de helft van de marge voor extra loonsverhoging boven op de index of van een verlofdag.


VKW Limburg is het duidelijk: complete industrieterreinen en toegangen tot bedrijven blokkeren kan volgens hen absoluut niet en heeft dan ook niets te maken met het stakingsrecht. Ze hebben dan ook aan de Limburgse burgemeesters gevraagd om de nodige voorbereidingen te treffen om de openbare orde en de veiligheid te handhaven en om indien nodig op te treden tegen stakers die de vrije toegang belemmeren en zo nodig werkwilligen te begeleiden


Een zo goed als helemaal verstoord openbaar vervoer, nauwelijks luchtverkeer en geblokkeerde havens. Dat staat ons te wachten met de staking van woensdag. Vanavond vanaf 22u beginnen al heel wat openbare diensten met hun staking, deze zal tot en met morgenavond 22u doorgaan. Ook het onderwijs en Bpost doet mee aan de staking. Of jouw bedrijf betrokken zal worden bij deze nationale staking kan je maar beter zelf checken.

bottom of page