top of page

Zacht lenteweekend op komst

We gaan weer een mooi weekend tegemoet. Tijdens de nacht naar vrijdag klaart het uit en de wind valt helemaal weg. Het wordt wel koud met temperaturen net boven het vriespunt. Niet goed voor de fruitbloesems, druiven en vorstgevoelige plantjes!


Vrijdag zal ook wel eens een droge dag voor Limburg kunnen worden. Voormiddag komt een regenzone vanuit Duitsland dichtbij, maar die zou kunnen uitsterven vooraleer deze onze regio heeft bereikt. De temperatuur loopt op naar een aangename 14 graden en dat bij een matige oostenwind. Zaterdag kunnen we genieten van een zachte lentedag met maxima rond 16 of lokaal zelfs 17°C. Voormiddag krijgen we brede opklaringen, namiddag ontstaan er ook stapelwolken waaruit een lokaal buitje kan vallen. Er waait hierbij een meestal matige oostenwind.


Ook zondag wordt het waarschijnlijk een zachte lentedag. De temperatuur klimt tot 15°C lokaal 16 graden. Of de zon veel ruimte zal krijgen is nog even af te wachten, maar brede opklaringen zitten vanuit het noorden in ieder geval dichtbij. Het begin van de week wordt het wisselvallig. Maandag moeten we rekening houden met buien, met in het tweede deel van de dag meer kans op neerslag. De maxima komen ergens tussen 12 en 15°C uit. Dinsdag wordt het een normale lentedag. Zon, wolken en af en toe misschien eens een buitje. De temperatuur bereikt een maximum tussen 12 en 15°C.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page