top of page

Zacht lenteweer op komst

Er komen weer enkele zachte dagen aan, maar dan moeten we eerst vandaag en morgen nog passeren. Vanavond en tijdens de nacht naar woensdag blijft het droog. De wind valt weg en onder de brede opklaringen zakt de temperatuur tot dicht in de buurt van het vriespunt. Vooral in landelijke gebieden is er kans op vorming van mistbanken.


Na een frisse start woensdagmorgen zal het in Limburg overal droog blijven met een afwisseling van zon en wolken, maar de opklaringen kunnen ook zeer breed zijn. Alhoewel we een frisse start van de dag kennen, zal de temperatuur een maximum van rond de 13°C bereiken. Er waait een zwakke tot tijdelijk matige winde uit het noordwesten. In de nacht naar donderdag valt de wind volledig weg. Daardoor zou er mist kunnen ontstaan. De temperatuur zakt naar minima rond +3°C.


Donderdag mogen we genieten van een droge en zachte lentedag in Limburg. De zon zal vaak schijnen maar enkele wolkenvelden zijn niet uitgesloten. De temperatuur loopt op naar een graad of 14. Vrijdag wordt opnieuw een droge dag met heel wat zon en het wordt volop genieten want er staat nauwelijks een zuchtje wind. De temperatuur doet er nog een schepje bovenop en zal uitkomen op 15°C.


Zaterdag kunnen we maar beter genieten want het wordt opnieuw een zachte lentedag. De temperatuur bereikt een maximum rond 17 of misschien wel 18°C. Er zijn wat meer wolken maar het zal wel de ganse dag droog blijven. Ideaal om een wandeling of fietstocht te doen, want zondag wordt het al een pak frisser en halen we nog amper 10 graden. Er kunnen verspreid ook enkele buien vallen.

bottom of page