top of page

Zangeres en actrice Jane Birkin overleden

Vandaag bereikte ons het triestige nieuws dat Jane Birkin op 76-jarige leeftijd is overleden. De Britse zangeres en actrice heeft meerdere hits op haar naam staan. De zangeres werd thuis gevonden door haar verzorger.


Birkin, ook bekend van de Birkin bag, de tas van Hermès die naar haar vernoemd is, werd wereldberoemd met Je ‘t aime, moi non plus, dat ze samen met Serge Gainsbourg opnam. Het lied werd eigenlijk geschreven voor actrice Brigitte Bardot, maar die vond het te gewaagd door onder meer het gehijg dat er in te horen is.


De in Londen geboren Birkin begon haar loopbaan op zeventienjarige leeftijd. In de jaren zestig verhuisde ze naar Frankrijk waar ze de popzanger Serge Gainsbourg ontmoette met wie ze twaalf jaar lang een relatie had. Vanaf de jaren zeventig speelde Birkin ook in talrijke Franse films, voor het laatst in 2016.


Birkin heeft de laatste jaren vaak optredens moeten annuleren vanwege haar gezondheid. Zo had ze in 2021 een lichte beroerte. In maart moest ze haar shows annuleren vanwege een gebroken schouderblad.

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page