top of page

Zondag 5 augustus Ironman in Bilzen, Lanaken en Riemst

Op zondag 5 augustus gaat de triatlon IRONMAN voor de vierde maal door. De start en finish liggen in Maastricht, maar voor het onderdeel fietsen voert het parcours door twee Nederlandse en vijf Belgische gemeenten, waaronder ook de gemeente Lanaken en Bilzen. De organisatie van dit sportevenement is in handen van IRONMAN in samenwerking met de Nederlandse Provincie Limburg, de Nederlandse gemeenten Maastricht en Eijsden-Margraten en de Belgische gemeenten Bassenge, Bilzen, Lanaken, Riemst en Visé.

Foto © maastrichtsport.nl

In Lanaken passeert het fietsgedeelte van de IRONMAN. De deelnemende atleten fietsen hoofdzakelijk via de waterwegen: vanuit Riemst via het oostelijk jaagpad, Industrieweg, fietsbrug Nijverheidslaan, Sluishuis, westelijk jaagpad, sluis Neerharen, jaagpad tot aan de Kanaaldijk en vervolgens via de Brugstraat naar de Bosscherweg en Maastricht.

Let op want tussen 9.15 uur en 17.45 uur is er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. Het verkeer dat naar Maastricht wilt via Smeermaas zal gebruik moeten maken van de omleiding via de Maaseikersteenweg (N766) en de Brusselseweg. De Maaseikersteenweg (N766)/Brusselseweg blijven volledig bereikbaar.


Ben je er nog niet goed uit na het lezen van dit artikel, klik dan hier.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page