top of page

Zware brand in toekomstig asielzoekerscentrum in Bilzen. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten

Vannacht is in Grote-Spouwen een zware brand uitgebroken. Dat gebeurde in een voormalig woon-zorgcentrum dat al een tijdje leeg stond. Vanaf half december zou het gebouw als asielcentrum gebruikt worden. Volgens burgemeester Johan Sauwens is de brand "met een grote waarschijnlijkheid" aangestoken.

Foto: © Tom Palmaers / Bron: VRT

De brand brak uit voor middernacht in de "Ark van Noé". Vanaf half december zouden er zo een 140 asielzoekers worden opgevangen maar dat blijkt nu moeilijk te gaan omdat de schade aan het gebouw zeer groot is. Het dak bestaat alleen nog uit zwartgebakerde balken en ook binnen is er veel rook- en waterschade.


Volgens de burgemeester van Bilzen is de brand zo goed als aangestoken omdat er inbraaksporen zijn gevonden. Sinds de aankondiging dat het huis ging dienen als opvangcentrum zijn er al veel protesten geweest. Dat is ook te zien aan de spandoeken die de omwonende bewoners hangen om hun ongenoegen te uiten.


Of het opvangcentrum in december alsnog kan open gaan, valt af te wachten. Er zal eerst bekeken worden hoe groot de schade nu echt is.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page