top of page

Gemeente Lanaken lanceert de Fiets-o-theek

Het principe van een bibliotheek maar dan met kinderfietsjes, dat is de Fiets-o-theek. Een uitleenproject voor kinderfietsen. Fietsen zijn duur en kinderen ontgroeien snel hun fiets. Met dit project kan je een kinderfietsje uitlenen en wanneer het nodig is, inruilen voor een groter exemplaar. Gemeente Lanaken werkt hiervoor samen met Kringwinkel Maasland.
De praktische zaken worden momenteel nog uitgewerkt zodat de Fiets-o-theek dit voorjaar nog van start kan gaan. De bedoeling is dat (groot-)ouders een kinderfiets (tot 12 jaar) kunnen uitlenen voor een kleine prijs. Bij uitleen betaal je een waarborg van 20 euro en voor de huur van de fiets betaal je 10 euro per jaar. De waarborg krijg je terug van zodra je de fiets binnen brengt en geen fiets meer wil uitlenen. Wanneer de fiets te klein is geworden, kan je deze eenvoudig inruilen voor een groter exemplaar. Zo heeft je kind steeds een fiets op maat en moet je geen fiets meer aankopen. Dat is goedkoper en duurzamer. De Fiets-o-theek wordt in het voorjaar geopend in de vestiging van Kringwinkel Maasland in Smeermaas – Lanaken.
Het startbudget voor dit project, 3000 euro, werd bij elkaar gefietst door het gemeentepersoneel. Een leuke interne actie om meer personeelsleden op de fiets te krijgen voor hun dagelijkse woon- werkverkeer.
Oproep:
Wie nog een degelijk kinderfietsje (tot 12 jaar) heeft en dit wil doneren voor de Fiets-o-theek in Lanaken, mag dit altijd tijdens de openingsuren langsbrengen bij Kringwinkel Maasland op de Maaseikersteenweg 197 in Smeermaas-Lanaken.
Meer info over de opening van de Fiets-o-theek volgt binnenkort. Bron: lanaken.be

Gemeente Lanaken lanceert de Fiets-o-theek
bottom of page