top of page

Hasseltse binnenstad wordt Winterstad

Winterland op het Kolonel Dusartplein is klaar om geopend te worden. Maar sinds dit jaar kunnen bezoekers ook in de binnenstad genieten van de kerstsfeer. De binnenstad van Hasselt wordt voor de gelegenheid Winterstad. Het is wel nog even wachten. Zo kan iedereen vanaf 7 december de kerstsfeer in de Hasseltse binnenstad opsnuiven. Alle bomen en verlichtingspalen worden uitgedost in een unieke kerstsfeer vol verlichting. Zo krijg je dat onmiskenbare kerstgevoel in de hele binnenstad. Naast de kerstversiering word de binnenstad op verschillende plaatsen aangekleed met extra kerstsfeer met als blikvanger het modulaire werk op het Molenpoortplein. Ook is er extra aandacht vanaf de Blauwe Boulevard om echt helemaal in de kerstsfeer te komen. De kerstman zal op vrijdag 7 december langskomen met een postkoets vol pakjes om het hele gebeuren officieel te openen. De Kerstman zal aankomen op het Leopoldplein om 16.30 uur en vervolgt zijn weg naar het Huis van de Kerstman in Winterland waar hij omstreeks 17.30 uur zal arriveren. Het is zeker een aanrader om die dag naar Hasselt te gaan want de Kerstman zal samen met de burgemeester de kerstverlichting aansteken op de Grote Markt. Hij zal er tijdens zijn intrede halt houden om de kerstperiode in Hasselt officieel te starten. Tijdens die dag kan je op het Kolonel Dusartplein ook de enige echte Coca-Cola Kersttruck bewondern.
Tijdens de weekends van zaterdag 15 en zondag 16 december en zaterdag 22 en zondag 23 december kan je komen kerstshoppen in de binnenstad tot 18 uur. Op zondag 16 december kan je tussen 15 en 20 uur ook genieten van allerhande standjes op het Kolonel Dusartplein en dat dankzij de marktkramers. Tijdens de Midwintermarkt kan dit allemaal op het Kolonel Dusartplein.
Naast Winterstad mogen we ook Winterland niet vergeten. Deze wordt op vrijdag 23 november feestelijk geopend en vanaf zaterdag 24 november tot en met zondag 6 januari (einde kerstvakantie) kan het grote publiek weer terecht op het Hasseltse Kolonel Dusartplein voor de 11de editie van Winterland Hasselt.

Hasseltse binnenstad wordt Winterstad
bottom of page