top of page

Limburgers houden van de kust

Wist je dat Limburgers zeer vaak naar de kust gaan? In 2017 ontving de kust meer dan 650.000 dagtoeristen uit Limburg. 240.000 Limburgers hebben daarnaast ook gekozen voor een verblijf van één of meerdere nachten aan de kust. Ruim 655.000 (6%) van de Vlaamse dagtoeristen aan de kust zijn afkomstig uit de provincie Limburg. Het liefst gaan ze naar de populaire plaatsen Oostende, Blankenberge en Knokke-Heist.
De Limburgers kiezen voor een omgeving om tot rust te komen, de gezonde zeelucht en het mooie uitzicht van zee en strand. Verder willen we genieten van het aantrekkelijke wandelaanbod aan de kust, dat ook bij onszelf gelukkig te vinden is, en de gezellige vakantiesfeer. De vakantiegangers uit Limburg zijn zeer tevreden: 94% geeft aan om de volgende drie jaar opnieuw een weekend of vakantie aan de kust door te brengen.
Wist je dat ongeveer 4.100 eigenaars van een tweede verblijf aan de kust afkomstig uit Limburg zijn? Dat is maar liefst 6% van alle Vlaamse eigenaars. Daar zien we wel dat Knokke-Heist, Middelkerke en Oostende zeer populair zijn.
Als we over heel België gaan kijken dan zien we dat de Vlamingen de belangrijkste markt voor de kust blijven, dan spreken we over 65%. In 2017 ontving de kust 14,4 miljoen Vlaamse toeristen voor één of meerdere dagen. Samen besteedden ze ongeveer 1,8 miljard euro, goed voor 64% van de 2,8 miljard euro omzet die het kusttoerisme jaarlijks genereert.

Limburgers houden van de kust
bottom of page