top of page

Opening Fiets-o-theek in Kringwinkel Lanaken

Het principe van een bibliotheek maar dan met kinderfietsjes, dat is de Fiets-o-theek. Een uitleenproject voor kinderfietsen. Met dit project kan je een kinderfietsje uitlenen en omruilen wanneer het nodig is. Gemeente Lanaken werkt hiervoor samen met Kringwinkel Maasland.
De bedoeling van de Fiets-o-theek, is dat (groot-)ouders een kinderfiets (tot 12 jaar) kunnen uitlenen voor een kleine prijs. Bij uitleen betaal je een waarborg van 20 euro en voor de huur van de fiets betaal je 10 euro per jaar. De waarborg krijg je terug van zodra je de fiets binnen brengt en geen fiets meer wil uitlenen. Wanneer de fiets te klein is geworden, kan je deze eenvoudig inruilen voor een groter exemplaar. Zo heeft je kind steeds een fiets op maat en moet je geen fiets meer aankopen. Dat is goedkoper en duurzamer.
Een fiets(-je) uit de Fiets-o-theek reserveren kan in de vestiging van Kringwinkel Maasland in Smeermaas – Lanaken waar de medewerkers je verder helpen.
Of online via de website: www.fietsotheekmaasland.be
De fietsen zelf worden gestockeerd in de vestiging van Lanklaar, na reservatie van een fiets(-je) krijgt de uitlener de melding dat deze kan afgehaald worden in de vestiging van de Kringwinkel in Smeermaas, Lanaken.
Het startbudget voor dit project, 3000 euro, werd bij elkaar gefietst door het gemeentepersoneel met een leuke interne actie om meer personeelsleden op de fiets te krijgen voor hun dagelijkse woon- werkverkeer. De cheque van 3000 euro werd vandaag ook officieel overhandigd aan Kringwinkel Maasland. Bron: lanaken.be

Opening Fiets-o-theek in Kringwinkel Lanaken
bottom of page