top of page

140 overtredingen vastgesteld tijdens controles in Diepenbeek

Dinsdag hebben verschillende diensten van de politie Limburg Regio Hoofdstad verkeerscontroles gehouden in Zonhoven en Diepenbeek. Tijdens de actier werden er in totaal een 140-tal processen-verbaal of onmiddellijke inningen opgesteld.

Tijdens deze controleactie heeft men ook extra controle op zwaar vervoer gedaan. Tijdens deze controles in Zonhoven en Diepenbeek werden er in totaal een 15-tal pv’s of onmiddellijke inningen opgesteld. Het ging onder meer voor het niet in orde zijn met technische eisen of overlading.

Daarnaast voerde de politie Limburg Regio Hoofdstad ook controles uit samen met de Vlaamse Belastingsdienst en de Douane. Daarbij zijn 23 pv's opgesteld voor het niet-betalen van de verkeersbelasting. Door deze actie werd er een bedrag van om en bij de 12.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd.


In het totaal werden er meer dan 120 processen-verbaal of onmiddellijke inningen opgesteld. Bij ongeveer vijftig procent van de gevallen ging het over het niet-dragen van de veiligheidsgordel of het gebruik van de gsm achter het stuur.

Nog tijdens de controles heeft een bestuurder proberen te vluchten. De bestuurder bleek niet alleen onder invloed van drugs te zijn en er werden verschillende soorten drugs aangetroffen in het voertuig. Een tweede bestuurder die de controle trachtte te ontwijken, bleek een rijverbod te hebben. Zijn voertuig werd getakeld.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page