top of page

17% van de Limburgse bestuurders reed te snel tijdens snelheidscontroles

Ook deze week hebben we aandacht voor de controles die de Limburgse korpsen van lokale politie en Wegpolitie de afgelopen dag hebben gehouden. Zo waren er controles op alcohol, drugs en snelheid. Met de SLim-acties wil men het aantal weekendongevallen in Limburg verminderen.

Foto: © Photonews

Tijdens de controle in onze provincie de afgelopen dagen werden er in totaal bij 407 bestuurders een ademtest afgenomen, 11 van deze ademtests (of 3%) waren positief. Er werd van 263 bestuurders een drugstest afgenomen, 4 van deze tests waren positief. Van de 795 voertuigen dei werden gecontroleerd op snelheid reden er 139 bestuurders te snel. Er werden ook nog 3 andere verkeersinbreuken vastgesteld. Bij 1 bestuurder waren er technische mankementen aan zijn wagen. 2 bestuurders pleegden inbreuk op de wetgeving rijbewijs. Er werden ook 7 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.


Tijdens het afgelopen weekend werden er 63 verkeersongevallen gemeld. Acht gebeurden met een lichamelijk letsel en 55 met enkel stoffelijke schade. Bij de ongevallen viel jammer genoeg 1 dode en 6 lichtgewonden. Er werden in totaal 21 ademtesten afgenomen, waarvan er  5 (of 24 %) positief bleken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

bottom of page