top of page

Agent moet opzij springen voor roekeloze bestuurder

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de lokale politie alcohol- en drugscontroles gehouden. Ze deden dat op de Tongersesteenweg in Riemst en op de Bilzersteenweg in Hoeselt. Er werden 110 bestuurders gecontroleerd en tien van hen reed onder invloed. Eén van hen probeerde zelfs aan de controle te ontsnappen.


Tijdens de actie wilde een bestuurder de controle ontwijken en daardoor moest zelfs een politieman aan de kant springen om niet omvergereden te worden. Door zijn roekeloos rijgedrag kreeg de bestuurder meteen een rijverbod van vijftien dagen. Verder kreeg hij ook een boete voor het negeren van het stopteken.


Drie bestuurders hadden teveel gedronken en moesten hun wagen zes uur aan de kant laten staan. Eén Nederlandse bestuurder moest ter plaatse een boete van 1.260 euro ophoesten voor rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van vijftien dagen opgelegd.


Tijdens de actie waren er ook personen die een positieve speekseltest hadden afgelegd en dat voor het gebruik van cannabis, heroïne of cocaïne. Ook zij zijn hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Eén vrachtwagenbestuurder werd ook betrapt tijdens het rijden onder invloed van speed. De chauffeur had ook geen geldige medische schifting. Een bestuurder die met twee gebruiksklare drugsspuiten onderweg was, kreeg een boete voor drugsbezit.


Verder waren er ook nog boetes uitgeschreven voor het rijden zonder geldig keuringsbewijs, een vervallen keuring, het rijden met kale banden, het niet dragen van de veiligheidsgordel, het parkeren op de stoep of kleinere technische gebreken. Eén bestuurder uit Litouwen reed echter met vier defecte lichten rond. Twee bestuurders van een autocar vlogen op de bon, omdat ze hun tachograaf niet correct gebruikten. Ten slotte ging een eigenaar van een lawaaierige oldtimer naar huis met een boete voor geluidsoverlast.

bottom of page