top of page

Bestuurders nog steeds in de war met nieuwe verkeerssituatie aan Lidl in Bilzen

Bijgewerkt op: 4 sep. 2018

Het is al langer geweten dat sinds de komst van de winkels en nieuwe appartementen in de Tongersestraat in Bilzen, één van de belangrijkste toegangswegen tot de stad, er grote verkeershinder is ontstaan die het doorgaand verkeer stremmen en dat tot ergernis van heel wat mensen. Het stadsbestuur heeft nu besloten om samen met agentschap Wegen & Verkeer het knelpunt aan te pakken.

Foto: © Van Galen

Om het probleem correct aan te pakken worden meerdere ingrepen gedaan om zo de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De werken starten in het voorjaar van 2019 maar zolang wordt er niet gewacht, want ondertussen heeft men tussen de rotonde aan de Belisiatunnel en die aan de oprit van de E313 een volle gele middellijn getrokken. Dat betekend dat het afslaan of voorbijsteken op het traject tussen de twee rotondes voortaan verboden is. Sinds zaterdag 1 september dient alle verkeer tot aan de volgende rotonde te rijden om daar te gaan keren.


Het was zaterdag alvast aanpassen voor heel wat autobestuurders, want ondanks de volle lijn, wilden nog veel chauffeurs de lijn overschrijden om zo naar hun winkel te gaan. De politie heeft heel wat bestuurders moeten wijzen op hun fouten. Ook de eerstkomende dagen zal de politie extra controles doen.

Wanneer de heraanleg in het voorjaar van 2019 start, zal de volle witte (gele) lijn vervangen worden door een vaste middenberm. Ter hoogte van Bon ’Ap komt er een zebradpad. Verder zal er in de toekomst ook een fietspad komen. De Vlaamse overheid heeft het ontwerp voor de aanleg van het fietspad op de Tongersestraat (gewestweg N730) goedgekeurd. Dat betekend dat de huidige fietspaden zullen verdwijnen en vervangen worden door een fietspad met dubbele richting tussen de twee rotondes. Verder komt er ook nog een voetpad waarvan we de kosten (150.000 euro) door de gemeente Bilzen zal gedragen worden en de rest (650.000 euro) wordt door Vlaanderen betaald.

bottom of page