top of page

BILZEN: 135 kinderen verheugen zich op zomerschool

Maandag 7 augustus ging in Bilzen voor de vierde keer de zomerschool van start. Wat in coronatijden begon als een actie om leerachterstand in te halen, is uitgegroeid tot een hartverwarmend project, waar kinderen, ouders én begeleiders vol verwachting naar uitkijken.

Foto: © bilzen.be

Van maandag 7 t.e.m. vrijdag 18 augustus is de zomerschool actief in het Heilig Grafinstituut in het centrum van Bilzen. Leerlingen van het eerste tot en met vijfde studiejaar krijgen er in de voormiddag lessen taal, rekenen en Frans. Elke namiddag is er ruimte voor ontspanning, sport en spel (zie verder). Een gedreven team van 64 vrijwillige (ex-)leerkrachten en monitoren zorgt dat alles vlekkeloos verloopt.


Schepen van onderwijs Véronique Jans: “In totaal verwelkomen we 135 kinderen. Het sleutelwoord is enthousiasme. De zomerschool focust niet alleen op bijleren. De leerlingen moeten er zich ook goed voelen. Daarom hebben onze medewerkers heel veel individuele aandacht voor de deelnemertjes. Ze controleren voortdurend of de kinderen al het nodige materiaal hebben. Maar ze staan net zo goed klaar met een stevige knuffel voor wie daar nood aan heeft. We willen echt dat ze hier een thuisgevoel hebben.”...lees verder....


Bron: bilzen.be

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page