top of page

Brandweer waarschuwt voor aanhoudende droogte

De aanhoudende droogte begint ook in onze provincie zijn tol te eisen. De brandweer is de jongste dagen al tientallen keren moeten uitrukken om gras- en bermbranden te blussen. Aangezien het nog zeker tot na het weekend zonnig en droog blijft, vragen ze iedereen om extra voorzichtig te zijn. Ook met drinkwater zal spaarzaam omgegaan moeten worden.

Een uitgedroogd grasveldje, een dor graanveld, spoorwegbermen,.... De brandweer kreeg in de afgelopen dagen tientallen oproepen om brandjes te blussen. Allemaal een gevolg van de extreme droogte en dus moeten we extra waakzaam blijven.


Ook wordt gevraagd om geen water te verspillen, het gebruik van leidingwater tot een minimum te beperken en een douche te nemen in plaats van een bad. Het wordt ook afgeraden om de auto te wassen, net als grote waterverbruiken zoals het bijvullen van zwembaden. Gebruik ook zo weinig mogelijk leidingwater in de tuin en zeker niet om het gazon te besproeien. Gebruik bij voorkeur de gieter in plaats van de tuinslang.


De meest recente droogteperiode was in het voorjaar van 2011. Ook in het voorjaar van 2007 beleefden België een droogteperiode. Die begon eind maart en eindigde begin mei. Het zeer warme zomerweer van 2018 lijkt nog minimaal een week aan te houden!

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page