top of page

Diepenbeek carnaval op zondag 3 maart

Op zondag 3 maart is het zover! Die dag viert Diepenbeek eindelijk opnieuw carnaval! De stoet, voorafgegaan door een reclamestoet, vertrekt om 14.11 uur. Leg je feestneus alvast klaar! Men verwacht dit jaar tussen de 45 en 50 wagens. Zij volgen een traject van ongeveer 3,5 km. Ook dit jaar komen er een aantal vaste en mobiele blokkades op het parcours. Zo verzekeren we de veiligheid van de toeschouwers.



Verkeer op het parcours

In de straten op het parcours is het verkeer vanaf 11.30 uur (tot 19.30 uur) in beide richtingen verboden. Er geldt er een parkeerverbod vanaf 10.00 uur. Dat dit om 10.00 uur in voege gaat heeft vooral te maken met logistieke en praktische redenen.

Woon je op het parcours? Dan verplaats je je tussen die tijden dus best te voet of met de fiets.

Kom je met de wagen naar de stoet? Dan parkeer je die dus buiten het parcours. Maak daarbij gebruik van de vele randparkings die zich vlak bij het centrum bevinden.


De Lijn

Er rijden op zondag 3 maart geen bussen in het centrum. Check de routeplanner van De Lijn voor de aangepaste halte/lijnbediening.


Maandagmarkt verplaatst

Op maandag 4 maart wordt de maandagmarkt éénmalig verplaatst naar de Varkensmarkt. Dit o.w.v. van de kermis en carnavalsfestiviteiten die op het Marktplein plaatsvinden. Er geldt een parkeerverbod op de Varkensmarkt (vanaf de N2 tot de Poststraat) en op het Strobandersplein.


Meer info

Meer weten over Diepenbeek carnaval? Bezoek dan de website van de Orde van de TeutonischeRidders via www.teutonischeridders.be.


bottom of page