top of page

Dronken bestuurder gaat kijken naar alcoholcontrole en loopt zelf tegen de lamp

Een dronken bestuurder heeft zich afgelopen weekend in Bilzen wel op een heel domme manier laten vangen. De chauffeur was gefascineerd door de zwaailichten, dat hij er naartoe ging om te kijken wat er aan de hand is.

Foto: © Koen Moreau

Het voorval gebeurde zaterdagavond nadat een patrouille aan de Alden Biesenstraat in Rijkhoven een andere bestuurder aan de kant had gezet. Hij moest naar de kant omdat hij zich niet aan de snelheid hield. De politie deed dat met de zwaailichten op, zodat hij aan de kant ging staan. Toen de man een alcoholtest moest doen bleek dat hij 0,8 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd meteen voor zes uren ingetrokken.


Tijdens de controle stopte opeens nog een tweede bestuurder. Hij had de zwaailichten gezien, en wilde even weten wat er aan de hand was. De politie vertelde hem dat ze die persoon een alcoholtest hadden laten doen, maar omdat deze laatste nieuwsgierige bestuurder zoveel interesse toonde, moest ook hij een test afleggen. Hij had 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Veel te veel en daarom werd ook zijn rijbewijs voor zes uur in beslag genomen. Net als de eerste bestuurder mag hij zich aan een boete verwachten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page