top of page

Duurzaam autrijden in Bilzen

Autodelen zorgt voor minder kosten en minder zorgen. Het systeem is simpel: verschillende mensen gebruiken eenzelfde wagen op verschillende momenten. Zo wordt het voertuig optimaal benut. Bilzenaren konden al geruime tijd gebruikmaken van een wagen van de stad als deelvoertuig, maar het aanbod en de uren waren eerder beperkt. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Het deelwagensysteem wordt stelselmatig uitgebreid met een deelwagen in elke deelkern.


Foto: © bilzen.be

Via Stapp.in zullen er 24/7 wagens beschikbaar zijn. In een eerste fase gaat het om een elektrische Renault Zoë aan het Jazz Bilzenplein en een Renault Clio op benzine aan het Sociaal Huis, aan het oude ziekenhuis. In een volgende fase komen er ook deelwagens op parking Korenbloem en in alle andere deelkernen. De wagens zullen niet alleen door inwoners, maar ook door het stadspersoneel gebruikt worden tijdens de werkuren.


Guy Sillen, schepen van mobiliteit:“Eén deelauto vervangt gemiddeld drie tot tien privéwagens. Dat betekent dus minder druk op de openbare ruimte, het milieu én het gezinsbudget. Je hoeft geen (extra) auto te kopen, je gebruikt er eentje wanneer je hem nodig hebt: mobiliteit als een dienst.”.....lees verder....


Bron: bilzen.be

bottom of page